Dostupni linkovi

TBILISI


Gruzija je danas predala ccetiri ruska oficira optuzzena za spijunazu Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Oni su potom prosledjeni ruskoj strani. Vlasti u Tbilisiju su ih uhapsile u prosslu sredu Gruzijski predsednik Mihail Ssaakassvili
"Ovo je gest nase dobre volje prema nassim prijateljima i saveznicima, a nikako odgovor na pritiske, jer smo se na njih navikli. Mi se se ne bojimo i zzelimo da nastavimo nasim putem bez obzira na ove pritiske", kazao je Ssaakassvili.
Predsedavajuchi OEBS-a, belgijski ministar spoljnih poslova Karl de Guht (Karel De Gucht) pozvao je u Tbilisiju obe strane na smirivanje tenzija.
"Zahvalan sam predsedniku Gruzije zbog gesta dobre volje da prihvati ponudu OEBS-a da se ressi ovaj problem, ssto je dogovoreno u subotu. Nadam se da cce to uticati na smanjivanje napetosti. Pozivam takodje rusku stranu da odgovori na slican nacin", kazao je Guht. On je zatrazio od Rusije da ukine saobraccajnu i postanku blokadu Gruzije koju je danas uvela.
Istovremeno, predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je danas u telefonskom razgovoru predsednika SAD Dzzordzza Bussa da bi lideri Gruzije mogli da messanje treche strane protumacce kao podrssku svojoj politici, saopsstio je Kremlj.
XS
SM
MD
LG