Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Sudjenje ssestorici optuzzenih za visse ratnih zloccina u opsstini Zvornik 1992. godine, nastavlja se danas pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beograd svedoccenjem ministra odbrane Srbije Zorana Stankovicha, koji je 1992. godine boravio u oblasti Zvornika kao struccnjak za sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije iz Beograda.
Na poccetku sudjenja 28. novembra prossle godine, prvooptuzzeni predsednik zvorniccke "privremene vlade" Branko Grujich (61) i drugooptuzzeni komandant Teritorijalne odbrane (TO) Branko Popovich (alias Marko Pavlovich) (57) negirali su da su znali, ali da nisu spreccili zloccine u CCelopeku.
Prema optuzznici, u Domu kulture u CCelopeku tokom maja i juna 1992. godine pripadnici jedinice TO Zvornika "ZZute ose" ubili su najmanje 19 iz grupe od 163 zlostavljanih Bossnjaka iz sela Divicc.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG