Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Hrvatski premijer Ivo Sanader pozvao je danas hrvatsku i slovenaccku stranu da se suzdrzze od bilo kakvih provokacija i apelovao na obe vlade i nadlezzne institucije da zavrsse posao izgradnje nasipa u spornoj graniccnoj oblasti na reci Muri.
Sanader je naglasio da saradnja Hrvatske i Slovenije oko gradnje nasipa, u cilju zasstite stanovnisstva sa obe strane, ne prejudicira granicu i podsetio da je katastarska granica uskladjena u velikoj meri, ali ne u potpunosti.
Sanader je ponovio da su Hrvatska i Slovenija prijateljske i dobrosusedske zemlje, ali da se prijateljstvo neche kupovati teritorijem, ponavljajucci da cce trazziti medjunarodnu arbitrazzu ako problem ne mozze da se ressi u bilateralnim pregovorima.
Ssef delegacije Evropske komisije u Hrvatskoj Vincent Dedzert rekao je da je to bilateralno pitanje koje Zagreb i Ljubljana treba sami da resse.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG