Dostupni linkovi

logo-print

BECC


Delegacije Beograda i Prisstine zapoccele su novi sastanak o decentralizaciji u Beccu Ssef albanske delegacije Ljutfi Haziri rekao je novinarima da je optimista i da prisstinska strana zzeli da svojim gradjanima srpske nacionalnosti omoguchi da samostalno urede svoj zzivot "u suverenom i nezavisnom Kosovu".
Najnoviji predlog decentralizacije koji je pripremio ekspertski tim Ujedinjenih nacija (UNOSEK) predvidja da srpske opsstine mogu imati veze sa institucijama Srbije i njihovu podrssku u oblastima finansija, kadrova, tehniccke i ekspertske pomochi.
Uocci danassnjeg sastanka koordinator beogradskog tima Slobodan Samardzzich rekao je agenciji Beta da ne occekuje "velike pomake", kao i da u predlogu UNOSEK-a nema "novih stvari, kada je recc o izlazzenju u susret zahtevima Beograda".
U petak cce biti recci o zasstiti kulturne basstine i pravima zajednica.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG