Dostupni linkovi

NJU DELHI


Visoki funkcioner americke administracije nazvao je Iran opasnoscu za globalni i regionalni mir. Podsekretar u Stejt departmentu Nikolas Berns (Nicholas Burns) kazao je na konferenciji za novinare u Nju Delhiju (New Delhi) da je Iran prekoracio granice medjunarodnog prava nastojeci da svoja atomska postrojenja koristi za obogacivanje urana. Berns je izrazio nadu da ce Agencija Ujedinjenih nacija za atomsku energiju (IAEA) na sastanku 2. februara odluciti da Iran prijavi Savjetu bezbjednosti radi mogucih sankcija.

ANKARA
Turske vlasti uhapsile su u Istanbulu Mehmeta Ali Agdzu , koji je 1981. godine u Vatikanu pokusao da ubije papu Ivana Pavla II.
Do hapsenja dolazi neposredno nakon sto je kasacioni sud odlucio da ukine odluku kojom je Agdza na osnovu amnestije i dobrog vladanja prevremeno pusten na slobodu prosle sedmice.
Agdza je proveo 19 godina u italijanskom zatvoru i izrucen je Turskoj nakon sto mu je papa oprostio. U domovini je izdrzao 5 godina zbog ubistvo urednika liberalnog lista i pljacku.
XS
SM
MD
LG