Dostupni linkovi

Tužilaštvo Brčkog zatražilo pritvor za uhapšene u akciji 'Glasač'


Ilustracija
Ilustracija

Tužilaštvo Distrikta Brčko zatražiće pritvor za dva muškarca koji su uhapšeni 14.novembra u policijskoj akciji ‘Glasač’ zbog sumnje da su nudili glasove za novac, saopšteno je u nedjelju 15. novembra iz Tužilaštva Distrikta.

“Sumnja se da su oni kandidatu s liste jedne političke stranke za predstojeće lokalne izbore ponudili više stotina glasova, koje bi mu osigurali za novac tako da im dio novca isplati odmah, a ostatak poslije izvršenog glasanja na dogovoreni način”, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni se terete za udruživanje radi počinjenja krivičnog djela povrede slobode odlučivanja birača.

U Tužilaštvu kažu i da je produžen pritvor sedmorici osumnjičenih za izborne zloupotrebe, među kojima i trojici zastupnika u Skupštini Distrikta, Peji Mendešu, Nenadu Kojiću i Radoslavu Bogićeviću.

Među osumnjičenima je i otac jedne od skupštinskih zastupnica Slavko Blažević, kome je prije dva dana pritvor takođe produžen.

Pritvor je ranije produžen i Stojanu Bavarčiću, Jasminu Ravkiću i Mati Gluhakoviću.

Nakon što je po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH produžen pritvor sedmorici osumnjičenih za izborne zloupotrebe, među kojima i trojici skupštinskih zastupnika, Tužiteljstvo će predložiti da se bez odlaganja pritvore još dvojica osumnjičenih.

Iz Tužilaštva Distrikta najavljuju da će, u saradnji sa policijom, nastaviti as otkrivanjem i gonjenjem počinilaca krivičnih djela i na dan održavanja lokalnih izbora, 15. novembra, kako bi iz ugla svoje nadležnosti zaštitilo zakonitost, pravilnost i integritet izbornog procesa.

XS
SM
MD
LG