Dostupni linkovi

Sekretar MUP-a Crne Gore potpisao birački spisak


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore Dragan Pejanović potpisao je večeras birački spisak, nakon što ga je crnogorska Vlada ovlastila da donese rješenje o zaključenju biračkog spiska za oktobarske izbore.

"Potpisao sam birački spisak i za parlamentarne i za lokalne izbore. Poslao sam ga Državnoj izbornoj komisiji koja će ga sutra poslati medijima", rekao je Pejanović.

Vlada Crno Gore jednoglasno je danas odlučila da Pejanović potpiše birački spisak, dok je sjednicu napustio ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović, koji je odbio da potpiše spisak.

Danilović je rekao da je danas dobio prijedlog da promijeni mišljenje i ovlasti nekoga da potpiše birački spisak umjesto njega.

"Da mislim da treba da stavim svoj potpis, to bih uradio sam. Smatram da bi bio profesionalni kukavičluk da sam nekoga ovlastio da to uradi umjesto mene", naveo je Danilović.

Goran Danilović nije želio juče da potpiše birački spisak, a kao razlog je naveo to što je mjesto glasanja promijenjeno za više od 100.000 od ukupno 529.000 birača.

XS
SM
MD
LG