Dostupni linkovi

Vlada Hrvatske podržala Karamarka, protiv svi ministri Mosta


Božo Petrov, Tihomir Orešković i Tomislav Karamarko
Božo Petrov, Tihomir Orešković i Tomislav Karamarko

Hrvatska vlada odbila je u petak, 27. maja na telefonskoj sjednici prijedlog za izglasavanje nepoverenja svom prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka glasalo je šest ministara koalicionog partnera Mosta, javila je Hina.

Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je poslije glasanja kako oni nijesu za nove izbore, ali da ne mogu podržavati stare modele ponašanja. Petrov je izrazio uvjerenje da će Tomislav Karamarko preuzeti političku odgovornost.

"Nismo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu u kojoj treba da podržavamo stari model ponašanja i biranje manje štete. Ne možemo imati takav izbor, jer bi izdali svoja načela, a tu nema kompromisa", poručio je Petrov na konferenciji za medije.

Petrov je rekao i da "vjeruje da će Karamarko prihvatiti odgovornost i da će koalicija dati novog kandidata za potpredsjednika".

Lider Mosta poručio je da želi stabilnost u Hrvatskoj.

"Cilj nam je da stabilizujemo Vladu, ali i da postavimo nove standarde u politici", naglasio je on.

Karamarkov opoziv tražila je opoziciona Socijaldemokratska partija koja smatra da je zbog poslovne povezanosti firme Drimia njegove supruge Ane, s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića, u sukobu interesa.

XS
SM
MD
LG