Dostupni linkovi

Ružić: Sa SNS ne vodimo razgovore o nastavku saradnje


Branko Ruzic
Branko Ruzic

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da socijalisti s liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem nisu vodili ni zvanične ni nezvanične razgovore o nastavku saradnje.

Ružić je u intervjuu za Politiku rekao da na poziv za ulazak u vladu, ako usledi, socijalisti neće "automatski" pozitivno odgovoriti.

Za SPS nije problem da bude i u opoziciji, i u vlasti, ali u vlasti u jednoj korektnoj, partnerskoj atmosferi, rekao je Ružić.

"Ako neko misli da će protokom vremena taj naš stav da se promeni, relativizuje, razvodni, da će otupiti oštrica naše politike, pa da će to onako merkantilistički, pojeftiniti našu cenu na političkom tržištu, onda se taj grdno prevario", rekao je funkcioner socijalista.

On je rekao da socijalisti ne mogu učestvovati u nečemu a da na to nemaju uticaj prema njihovoj snazi ili kadrovskom potencijalu.

"Govorim hipotetički, ukoliko poziv usledi, svaki segment društva će s naše strane će biti vrlo ozbiljno sagledan i ne znači da će automatski na taj poziv biti pozitivno odgvoreno", rekao je Ružić.

Ružić je ocenio da je šarolik spektar stranka u koaliciji koju predvodi Aleksandar Vučić i da SNS ima 97 poslanika, a 34 ostale političke opcije.

"Na toj listi je i istok i zapad, i sever i jug. Samo ne znam kako će kadrovski odgovoriti na sve te izazove i sva ta pitanja, koja slede. Dakle, pored podizanja BDP-a o kome govorimo četiri godine, podizanja zaposlenosti, vraćanja plata i penzija na stari nivo, moramo govoriti i šta nam sledi po pitanju promene Ustava, da li menjamo izborno zakonodavstvo, šta se dešava sa normalizacijom odnosa Beogrda i Prištine, sa ZSO, s procesom EU integracija, treba videti da li subvecnije koje se daju starnim investitorima moraju biti tog nivoa", rekao je Ružić.

XS
SM
MD
LG