Dostupni linkovi

Krivokapić pozvao Demokratski front na dijalog


Ranko Krivokapić
Ranko Krivokapić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić pozvao je opozicioni Demokratski front na parlamentarni dijalog, jer je, kako je poručio, otvoren novi prostor koji podrazumijeva sve moguće dogovore o prelaznoj vladi za sprovođenje fer i slobodnih izbora.

"Nova je situacija, novi je prostor otvoren... Ja bih ih pozvao da razgovaramo. Bilo bi dobro da razmisle i da se uključe i dijalog, jer je prostor otvoren za konsenzus i sve moguće dogovore o formiranju vlade za sprovođenje slobodnih i fer izbora", rekao je Krivokapić novinarima.

Krivokapić je objasnio da ulazak opozicije u Vladu na mjesta koje je sinoć ponudio Đukanović i ispunjavanje svih uslova predviđenih novim Zakonom o izborima za stvaranje ambijenta za održavanje fer izbora nije kratak put.

"Tek smo dobili politički obrt prihvatanjem Vlade da krene u postupak formiranja suštinski nove vlade. Ulazak opozicije u Vladu je suštinski Vlada za sprovođenje izbora", pojasnio je Krivokapić.

On je ukazao na to da se još nisu čuli stavovi opozicije. "Slijedi parlamentarni dijalog i sada se vidi koliko je on bio važan kao forma i sredstvo koje je dalo rezultate na infrastrukturnom dijelu u pripremi izbora, a sada i u političkom dijelu", dodao je Krivokapić.

On je rekao da je dobro što je parlamentarni život obezbijedio da se napravi taj zaokret koji se desio u nekoliko sati.

"Postojalo je odbijanje i pomena te mogućnosti tokom sva tri dana /skupštinskog zasjedanja/, a sada se to desilo", kaže Krivokapić.

On je rekao da je potrebno iskoristiti dobru političku klimu da se od toga napravi realni rezultat za građane Crne Gore.

XS
SM
MD
LG