Dostupni linkovi

Vlada Kuvajta ukinula TV emisiju radikalnog sveštenika



Kuvajtska vlada ukinula je televizijsku emisiju istaknutog sveštenika zbog njegovih izjava, za koje je ocenjeno da podstiču verske tenzije i da podržavaju pobunjeničke grupe u Siriji povezane s Al Kaidom.

Ministar informisanja Kuvajta rekao je da emisija Šafija Al-Adžmija "Na putu proroka" ukinuta i da je pokrenuta istraga o tome ko je odgovoran što je dobio emisiju na televiziji.

"Ministarstvo informisaNja ne odobrava emitovanje epizoda pojedinaca koji podstiču mržnju i promovišu takvu retoriku", rekao je minstar Salman Al-Homud.

Kuvajt su u prethodne dve godine zahvatili politički nemiri - različite grupe podstaknute Arapskim prolećem pojačale su pritisak na vladajuću porodicu Al Sabah zbog lošeg upravljanja finansijama, korupcije i napora da ograniči društvene mreže.

Al-Addžmi redovno piše komentare protiv Šiita sa stavom da bi u muslimanskim zemljama trebalo zabraniti taj oblik islama.

Taj sveštenik je bio aktivan i u prikupljanuju sredstava za sirijske pobunjeničke grupe i organizacije povezane sa sunitskom terorističkom organizacijom Al Kaidom koje se bore protiv režima sirijskog predsednika Bašara Al Asada.
XS
SM
MD
LG