Dostupni linkovi

Dodik tvrdi: Vuliće zavela opozicija


Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je banjalučka porodica Vulić zavedena od opozicije, te da su u ovom slučaju državni organi trebali daleko ranije da reaguju.

Komentarišući poziv lidera SDS-a Mladena Bosića ministru unutrašnjih poslova Srpske Radislavu Jovičiću da podnese ostavku, Dodik je rekao da Bosić pokušava da iskoristi svaki slučaj da bi "napravio smutnju".

Dodik je naveo da je juče u Banjaluci na sceni bila potpuno zakonita aktivnost policije, kao i da je gradska uprava postupala zakonito.

"Svako ko želi može izvršiti uvid u spis i vidjeti da je to potpuno zakonito, a da su Vulići, nažalost, žrtva /poslanika PDP-a Branislava/ Borenovića i nekih koji su mjesecima pokušavali da tu prave kvazi-politiku", rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

On je dodao da niko nije dirao imovinu Željka Vulića, već da je pristupni put koji se nalazio na gradskom zemljištu sada promijenjen i nalazi se, takođe, na gradskom zemljištu.

On je izrazio žaljenje što porodica Vulić nije našla način da sa zvaničnim institucijama Grada postigne dogovor i što je dozvolila da bude izmanipulisana.

"Pogotovo žalim zbog povreda policajaca na radnom mjestu i apsolutno je neopravdano od Vulića što je to učinio. Imao je sudske institucije i sva rješenja su do sada bila protiv njega", podsjetio je Dodik.

On je naglasio da ovo pitanje nije problem između vlasnika preduzeća "Grand trejd" Mileta Radišića i Željka Vulića, jer je formalno Vulić zaustavio gradnju na gradskom građevinskom zemljištu, a ne na svojoj parceli.
XS
SM
MD
LG