Dostupni linkovi

Crna Gora:Opozicija u Skupštini kada se bude raspravljalo o zahtjevima


Poslanici Demokratskog fronta (DF) prisustvovaće sjednici Skupštine kada na dnevnom redu budu zahtjevi sa protesta, a to se može očekivati naredne sedmice, kazao je predsjednik tog političkog saveza Miodrag Lekić.

“Postoji mogućnost da se zahtjevi sa protesta nađu na dnevnom redu Skupštine i eto nas na sjednici, možda krajem naredne sedmice”, rekao je Lekić novinarima nakon što je prisustvovao sastanku šefova misija Evropske unije (EU) akreditovanih u Crnoj Gori.

On je objasnio da Front nikada nije bojkotovao rad parlamenta u pravom smislu te riječi već je, kako je rekao, “selektivno učesvovao odnosno neučestvovao”.

“Bili smo odsutni kako bi doprinijeli ustavno-institucionalnom konsolidovanju na bazi prava i vrijednosti Evrope”, rekao je Lekić.

Na pitanje da li će DF učestvovati u osnivanju Anketnog odbora povodom parlamentarne istrage u vezi afere Snimak, Lekić je rekao da je i to jedna od tema, odnosno zahtjeva opozicije.

“Sve što bude od naših zahtjeva na dnevnom redu parlamenta bićemo prisutni”, rekao je on.

Lekić je kazao da Socijaldemokratska partija (SDP) pokazuje političku zrelost i autonomnost.

“To je ozbiljna partija koja je očigledno izjavama svojih funkcionera pokazala da je zabrinuta nedovoljnim funkcionisanjem pravne države”, naveo je Lekić.

On je dodao da je u lideru SDP-a našao partnera koji, kako je naveo, “komunicira sa pozicije političke autonomnosti i političke kulture”.

Lekić je kazao da će SDP pokazati kontradiktornost ukoliko se poslanici te partije pojave na inauguraciji Filipa Vujanović 20. maja.
XS
SM
MD
LG