Dostupni linkovi

Počeo protest opozicije u Podgorici


Građanski protest pristalica Miodrag Lekića, koji smatraju da predsjednički izbori nijesu bili regularni, počeo je u 12 sati ispred zgrade predsjednika Crne Gore u Podgorici.

Građani, koji su došli iz svih crnogorskih gradova, su raspoređeni Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, ulicama Stanka Dragojevića i Njgoševoj i parku preko puta crnogorske Skupštine.

Oni nose zastave Crne Gore, Srbije, Evropske unije Demokratskog fronta i transparente na kojima piše »Mi ne ljubimo lance«, »Lekić novi predsjednik«, »Ne podržavajte mafiju!

Najavljeno je da će organizatori građanskog protesta tražiti od predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da u roku od 15 dana raspiše nove predsjedničke izbore i pokrene inicijativu za izmjenu izbornog zakona.

Od Krivokapiće će biti zahtijevano i da pokrene paralamentarnu istragu o aferi Snimak, dok će se od Vrhovnog državnog tužilaštva tražiti da najkasnije za 15 dana procesuira taj slučaj.

Miting objezbjeđuje veliki broj policajaca, a više ulica u centru Podgorice biće zatvoreno za saobraćaj od 11 do 15 sati.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Stanka Dragojevića, kao i Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, od stare zgrade Vlade od raskrnice sa ulicom Marka Miljanova.

Zabrana saobraćaja važiće i za ulicu Kralja Nikole, na potezu do raskrsnice sa ulicom Oktobarske revolucije, kao i za uže gradsko jezgro, odnosno Karađorđevu, ulicu Slobode, Bokešku i Vučedolsku.
XS
SM
MD
LG