Dostupni linkovi

Košarkaš Rodman u poseti Severnoj Koreji




Bivša američka NBA zvezda Denis Rodman, poznat po svom košarkaškom umeću ali i ekscentričnom izgledu, danas je stigao u Severnu Koreju - zemlju u kojoj vladaju najstroža pravila oblačenja u svetu.

Američki sportista i zabavljač poznat kao "Crv" stigao je danas u Pjongjang sa ekipom televizije Vajs (Vice) i postao tako "sportski diplomata" u vreme porasta tenzija između Amerike i Severne Koreje.

Rodman se pridružio trojici članova košarkaškog tima "Harlem gloubtrotersi" i dopisniku magazina Vajs radi snimanja emisije o Severnoj Koreji koji će biti emitovan na televiziji HBO, rečeno je u ekskluzivnom intervju koji je dao Asošijeted Presu pre sletanja.

Rodman i ekipa Vajsa uključiće se u "košarkašku diplomatiju" tako što će organizovati košarkaški kamp za decu i igrati sa najboljim severnokorejskim košarkašima. Nadaju se da će utakmici prisustvovati i severnokorejski predsednik Kim Džong Un, za kojeg se tvrdi da je veliki ljubitelj košarke.

Rodman možda izgleda čudno za severnokorejske uslove, gde muškarci uglavnom nose vojničke pantalone i gde je puštanje brade i brkova zabranjeno. Dok je interesovanje za žensku modu u Pjongjangu u porastu, muškarci se u tom konzervativnom društvu i dalje oblače krajnje jednostavno - nose se radničke pantalone, uniforme, tamno-plava odela kakva je nosio Mao Cedong, i sakoi u zapadnjačkom stilu
XS
SM
MD
LG