Dostupni linkovi

Gotovina: Srbi se trebaju vratiti u Hrvatsku


Rat je stvar prošlosti, treba se okrenuti budućnosti, a izbjegli Srbi se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska i njihova zemlja, kazao je hrvatski general Ante Gotovina u ekskluzivnom intervjuu beogradskom tabloidu Kuriru.

Gotovina je poručio izbjeglim Srbima da se trebaju vratiti svojim kućama jer je Hrvatska "njihova domovina, kao što je i moja".

"Nije ovo moja kuća više nego što je njihova", dodao je general Gotovina, kako ga citira Kurir. List navodi da će u ponedjeljak na svom portalu objaviti i tonski zapis intervjua.

Na pitanje novinarke "Kurira" hoće li će Srbi povjerovati njegovom pozivu da se vrate, Gotovina je uzvratio da je "to stvarnost" i ponovio kako je Hrvatska i njihova kuća.

Na pitanje hoće li se u zalagati da zločini nakon Oluje, za koje je on u Haagu oslobođen odgovornosti, u Hrvatskoj budu procesuirani Gotovina je odgovorio: "Gledajte, bio je rat. To je stvar prošlosti, okrenimo se budućnosti, a ono što je prošlost pripada prošlosti i postoje institucije koje se time bave".
XS
SM
MD
LG