Dostupni linkovi

Romni: Moja izjava nije bila elegantna



Republikanac Mit Romni našao se u neugodnoj situaciji posle objavljivanja video snimka u kojem govori potencijalnim donatorima da skoro polovina Amerikaca "veruje da su žrtve" koje imaju pravo na novčanu pomoć vlade.

Romni u tom snimku kaže da njemu, kao kandidatu za Belu kuću, "posao nije da se brine o tim ljudima".

Na vanrednoj konferenciji za novinare kasno sinoć, Romni je priznao da te izjave nisu "elegantno izrečene" i da su izgovorene "bez razmišljanja". "To nije elegantno rečeno. Dozvolite da to tako kažem", kazao je Romni, ali nije povukao svoju izjavu.

"Ima oko 47 odsto onih koji su s njim (Obamom), koji zavise od vlade, koji veruju da su žrtve i koji veruju da vlada ima obavezu da se brine o njima", rekao je Romni na jednom privatnom skupu početkom ove godine.

Obamin izborni štab reagovao je na objavljivanje snimka, u pokušaju da iskoristi Romnijeve komentare i zadobije prednost među glasačima.

"Šokantno je da kandidat za predsednika SAD iza zatvorenih vrata grupi bogatih donatora govori da polovina Amerikanaca sebe vidi kao 'žrtvu' ", naveo je u saopstenju Obamin menadžer u izbornoj kampanji Džim Mesina.

"Teško je biti predsednik svih Amerikanaca kada tako s prezirom mislite o polovini nacije", dodao je Mesina.

Reagujući na to, Romnijev štab naveo je da "Mit Romni želi da pomogne svim Amerikancima zaglavljenim u Obaminoj ekonomiji".

Izbori za predsednika SAD bice održani 6. novembra.
XS
SM
MD
LG