Dostupni linkovi

Demokratski front će primiti članove SNP



Opozicioni savez Demokratski front (DF) saopštio je danas da će u predsedništvo te predizborne koalicije u Crnoj Gori ući član Glavnog odbora opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) Milan Knežević, jedan iz grupe članova te stranke koji se protive njenom samostalnom nastupu na parlamentarnim izborima u oktobru.

Protiv samostalnog nastupa izjasnio se i bivši predsednik SNP Predrag Bulatović.

Iz SNP je ranije saopšteno da rukovodstvo neće donositi odluku o isključivanju članova koji su saopštili nameru da pristupe DF, što stvara veoma specifičnu situaciju na izborima.

Nakon nedavne odluke Glavnog odbora SNP da stranka samostalno učestvuje na oktobarskim izborima, u toku je izjasnjavanje opštinskih odbora o toj odluci.

Zasad, veći broj tih odbora podržava odluke Glavnog odbora SNP, ali se za saradnju sa DF izjašnjavaju neki istaknuti članovi, na primer, bivši predsednici opština Kolašin i Berane, Dragiša Dožić i Relja Jovančević.

Predsednik SNP Srđan Milić je ranije ocenio da DF nema cilj da ruši sadašnju crnogorsku vlast nego da želi da ugrozi politički ugled njegove stranke.
XS
SM
MD
LG