Dostupni linkovi

Moloto pozvao Mladića na pristojno ponašanje



Sudija Haškog tribunala Bakone Moloto izjavio je danas da to što je general Ratko Mladić imao tri moždana udara ne bi trebalo da bude razlog da viče na članove tima odbrane i da vređa svedoke u sudnici.

"Niko od nas nije sto odsto zdrav i sve nas nešto iritira, ali nas to ne sprečava da se ponašamo pristojno“, rekao je ljutito Moloto obraćajući se glavnom braniocu Branku Lukiću.

Lukić je rekao da odbrana smatra ozbiljnim pitanje ponašanja optuženog u sudnici. On je istakao da je celi tim odbrane upoznat sa zdravstvenim stanjem generala Mladića i da su oni navikli da on sa njima razgovara povišenim tonom.

Lukić je ukazao na to da se general Mladic požalio na "ozbiljne zdravstvene probleme i da je frustiran zato što, po njegovom viđenju, tužilaštvo sakriva dokumente i kasno ih obelodanjuje, te zato što smatra da svedoci ne govore istinu“.

Sudija Moloto iz Južne Afrike vodi pretres protiv generala Mladića u odsustvu holandskog sudije Alfonsa Orija koji se od nastavka suđenja posle ljetne pauze, u utorak, nije pojavio u sudnici.

Glavni pretres nastavljen je unakrsnim ispitivanjem irskog pukovnika Kolma Dojla koji je početkom 90-tih godina prošlog veka bio pripadnik Evropske posmatračke misije, a zatim lični izaslanik mirovnog pregovarača za BiH lorda Pitera Karingtona.
XS
SM
MD
LG