Dostupni linkovi

Kfor ponovo blokirao alternativni put u Leposaviću



Pripadnici nemačkog kontigenta Kfora ponovo su danas blokirali alternativni put preko Tresave, koji od administrativnog prelaza Jarinje u opštini Leposavić vodi do policijskog punkta Rudnica.

Taj put vojnici su jutros odblokirali nakon su ga zatvorili na nekoliko dana.

Član Opštinskog Veća u Leposaviću Zoran Milojević rekao je za agenciju Beta da je "razgovarao sa nadležnima iz Kfora, ali da od njih nijh dobio objašnjenje zašto je put ponovo danas blokiran".

Blokiran je i drugi alternativni put preko Vučje Rupe koji iz pravca Jarinja vodi prema Rudnici i to su, prema informacijama sa terena, učinili pripadnici turskog kontigenta Kfora.

Srbi na severu Kosova za snabdevanje i prelazak u centralnu Srbiju koriste alternativne puteve jer ne žele da koriste prelaze na kojima su službenici Kosova.

U opštini Leposavić danas je bila prekinuta blokada puteva, jer su Srbi odustali od blokade puta ka zvaničnom prelazu, dok su vojnici Kfora povukli blokadu sa alternativnog puta.

Srbi koji u Zupču dežuraju na putu koji od južne Kosovske Mitrovice vodi ka administrativnom prelazu Brnjak, zaustavili su danas oko 11 časova tri vozila Euleksa i nekoliko vozila Kfora, jer pretpostavljaju da su krenuli u blokadu alternativnih puteva u
opštini Zubin Potok.

Situacija u Zupču je mirna i incidenata nije bilo.
XS
SM
MD
LG