Dostupni linkovi

Vučić: Kompromise treba da pravi i Priština



Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas funkcioneru nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Nikolausu Grafu Lamsdorfu da će Vlada Srbije poštovati sve briselske dogovore, ali da očekuje podršku Berlina zahtevu da kompromise u nastavku pergovora o Kosovu ne čini samo Beograd, već i Priština.

Vučić je, posle susreta sa specijalnim izaslanikom MSP Nemačke za Jugoistočnu Evropu takodje izrazio uverenje da niko neće učiniti ništa da smanji šanse Srbije da postane članica EU, i da ne očekuje da EU pokrene pitanje priznaja Kosova.

Vicepremijer je rekao da je u razgovoru sa svojim gostom istakao da je svestan da će u dijalogu sa Prištinom mnoge odluke za Srbiju biti teške i da će Beograd morati da pristane na kompromise, ali da kompromise mora početi da čini i Priština.

"Nikom nije u interesu da vreme prolazi i da se ništa ne menja, to ne žele ni građani Srbije, niti bilo ko u svetu. Svi žele nastavak dijaloga. Pokušaćemo da u avgustu ili septembru postignemo nacionalni konsenzus po pitanju Kosova", rekao je Vučić.
XS
SM
MD
LG