Dostupni linkovi

Hollande ne isključuje vojnu intervenciju u Siriji



Francuski predsjednik Francois Hollande ocijenio je da nakon pokolja u Huli vojna intervencija nije isključena u Siriji, uz uvjet da joj prethodi rasprava u UN-ovu Vijeću sigurnosti.

"Treba donijeti sankcije, one se moraju pojačati. Razgovarat ću o tome s Vladimirom Putinom, jer on u petak dolazi u Pariz. On se, zajedno s Kinom, najviše drži u pozadini kada je riječ o sankcijama. No moramo ih uvjeriti da ne smijemo pustiti režim Bašara al-Asada da vrši pokolj nad vlastitim narodom", rekao je Francois Hollande.

Francuski predsjednik je kazao da će se početkom srpnja održati Konferencija prijatelja Sirije na kojoj će se ujediniti i organizirati sirijska oporba kako bi mogla zamijeniti režim. Zapad je jučer pooštrio stajalište o režimu predsjednka Bašara al-Asada, pošto su Europljani i Amerikanci najavili protjerivanje sirijskih diplomatskih predstavnika kao odgovor na pokolj u Huli u kojemu je ubijeno 108 ljudi.

Međunarodna zajednica oštro je osudila masakr u Huli pa su tako svoje veleposlanike iz Damaska povukle Britanija, Francuska, SAD, Njemačka, Italija, Kanada, Španjolska, Nizozemska, Belgija i Švicarska.
XS
SM
MD
LG