Dostupni linkovi

Incko u Vašingtonu



Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko danas bi u Vašingtonu trebalo da se sastane sa zamjenikom državnog sekretara SAD Vilijamom Barnsom i drugim visokim zvaničnicima Stejt dipartmenta, saopšteno je iz OHR-a.

Tokom boravka u Vašingtonu Incko će obratiti polaznicima Fakulteta naprednih međunarodnih studija na Univerzitetu Džon Hopkins. Kako je ranije najavljeno iz OHR-a, Incko će naglasiti da je BiH očajnički potreban politički dogovor koji će omogućiti formiranje Savjeta ministara i nastavak provođenja reformi koje su ključne za proces evroatlantskih integracija, pitanje državne pomoći, popis stanovništva, status vojne imovine, te provođenje presude u slučaju Sejdić-Finci.

Incko će prenijeti da je njegov cilj snažna, funkcionalna država sa snažnim, funkcionalnim entitetima, navodi se u saopštenju OHR-a.

Visoki predstavnik juče je predstavio je šesti polugodišnji izvještaj Savjetu bezbjednosti UN, u kojem tvrdi da političari u BiH i dalje pokazuju "malo spremnosti na kompromis i izbjegavaju dijalog o ključnim pitanjima".
XS
SM
MD
LG