Dostupni linkovi

Pobunjeni tajlandski general podlegao povredama


General Khattiya Sawasdipol podlegao povredama
General Khattiya Sawasdipol podlegao povredama
Tajlandski general Khatija Savasdiphol koji je podržavao "crvenokošuljaše" umro je od posledica ranjavanja na ulicama Bangoka. Neredi na Tajlandu ne jenjavaju, a samo u poslednja četiri dana poginulo najmanje 35 osoba.

General Savasdiphol povređen je u glavu hicima iz snajpera pre pet dana. On je pogođen dok je razgovarao sa novinarima u delu grada koji su zauzeli demonstranti. Napad na Khatiju, poznatog i po nadimku Seh Daeng, izazvao je još žešće obračune demonstranata i vojske u centru Bangkoka.

Protiv njega su iznete optužbe da je stvorio paravojne snage Crvenih košulja.
Neredi u Bangkoku ne prestaju, a u gradu se i dalje čuju snažne eksplozije i pucnjava.
U sukobima antivladinih demonstranata i vojske u poslednja tri dana u Bangkoku poginulo je najmanje 35 osoba, a 239 ih je povređeno.
Nemiri u Bangkoku ne prestaju


Kako javljaju svetski mediji, u nedelju uveče čula se snažna eksplozija u blizini jednog luksuznog hotela u Bangkoku, a zatim i pucnjava, stotinak gostiju moralo je da potraži sklonište u podrumu te zgrade.

"Čula se velika eksplozija, a kada sam izašao iz svoje sobe video sam da je spoljni zid izrešetan mecima. Telefonom su nam iz hotela rekli da siđemo jer nas napadaju", rekao je fotograf AFP-a Pedro Ugarte, koji iz Bangkoka izveštava o tajlandskoj krizi.

On je objasnio da su se gosti tada sklonili u podrumske prostorije hotela "Dusit Tani".

Tajlandske vlasti pokrenule su u četvrtak uveče vojnu operaciju kako bi izolovali centralnu četvrt grada koju su zauzeli demonstranti još u aprilu.

Antivladini demonstranti traže ostavku premijera Abhista Vedžadžive i raspisivanje prevremenih izbora.

U sukobima je od početka krize sredinom marta, prema zvaničnim podacima, poginulo više od 60 ljudi, a oko 1.700 ih je ranjeno.

*****
Pročitajte i ovo:
Tajland odustao od policijskog sata
Eskalacija sukoba u Bangkoku
Vojska preti demonstrantima u Bankoku

XS
SM
MD
LG