Dostupni linkovi

Najmanje 61 osoba poginula u sudaru dva voza


Na mestu nesreće, Indija 19. jul 2007.
Na mestu nesreće, Indija 19. jul 2007.
U sudaru dva voza na železničkoj stanici u istočnoj Indiji u ponedeljak rano ujutro poginula je 61 osoba, a oko 150 ljudi je povređeno, naveo je portparol žleznice Samir Gosvami.

Nesreća se desila na stanici Saindija u Zapadnom Bengalu, udaljenoj oko 200 kilometara severno od Kalkute. U sudaru su potpuno smrskana dva putnička vagona treće klase, dok je od njegove siline krov jednog od vagona odleteo u vazduh i pao nekoliko metara dalje preko šina.

Doktori iz bolnica u Suriju i Saindiji naveli su da se 35 povređenih nalazi u kritičnom stanju, prenose na svom sajtu indijske novine Indijan ekspres.

Povređenima su prvu pomoć ukazali lokalni stanovnici, kojima su se kasnije priključili spasioci.

Uzrok nesreće se još ispituje, mada indijski list navodi da je udes najverovatnije prouzrokovao mašinovođa ekspresnog voza koji nije poštovao signalizaciju.

Ovo je bila druga nesreća u poslednja dva meseca u Zapadnom Bengalu.

Ministarka železnice Mamata Banerji navela je da zvaničnici sumnjaju bi uzrok današnje nesreće mogao da bude sabotaža, samo dva meseca pošto su maoistički pobunjenici sabotirali železničku signalizaciju i tako izazvali sudar putničkog i teretnog voza, u kome je poginulo 149 ljudi.

Železničke nesreće u Indiji su česte, uglavnom zbog lošeg održavanja pruga i vozova.
XS
SM
MD
LG