Dostupni linkovi

Uspješno privatizovana kompanija


Uspješno privatizovana kompanija

Dioničko društvo GS-TMT nastalo je iz radionice za remont vozila 1952. godine kao dio velikog poslovnog sistema Bratstvo – Novi Travnik ( BNT) i u tom sastavu poslovalo je od 1963. do 1996. godine. Oktobra 2004. godine, 67 posto državnog kapitala se privatizuje i od tada je uloženo preko 10 miliona KM u popravke i gradnju novih proizvodnih hala kao i u nabavku opreme. Od 2005. godine do danas tvornica nosi ime GS-Tvornica mašina Travnik d.d i primjer je uspješno privatizirane kompanije koja iz godine u godinu ostvaruje nove uspjehe.

U 2014. godini prihod je povećan za 19 posto u odnosu na 2013., a broj zaposlenih za 19 posto. Sva dobit uglavnom se investira u nove proizvodne pogone i modernu tehnologiju za proizvodnju.

Direktorica Snježana Köpruner nosilac je više priznanja, a među njima je nagrada „Lady boss“ za najuspješniju poduzetnica 2013. godine. Asocijacija poslovnih žena „One“ dodijelila je nagradu za razvoj i podršku ženskog poduzetništva. Nosilac je priznanja „Najmenadžer 2014.“ koje je dodijeljeno krajem prošle godine u Banjaluci.

XS
SM
MD
LG