Dostupni linkovi

Veliki povratak Klajsters, Federerova magija


Kim Klajsters
Kim Klajsters
Belgijanka Kim Klajsters pobednica je ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, posle samo mesec dana od povratka na teniske terene.

Ona je u finalu koje se igralo noćas savladala Dankinju Karoline Voznijacki. Klajsters je prva majka koja je osvojila US Open od 1980. godine.

Klajstersova, koja se na teniske terene vratila pre nekoliko meseci posle dvogodišnje pauze, pobedila je devetu teniserku sveta Voznijacki sa 2:0 po setovima (7-5, 6-3).

Ovom pobedom, Kim Klajsters je po drugi put osvojila pehar na terenima Flešing Medouza, pošto je na istom turniru trijumfovala i 2005. godine.

Polufinalni meč sa Serenom Vilijams, ostao je zapamćen po burnoj reakciji ove američke teniserke. Nakon što joj je na drugi servis u poslednjem gemu meča pri rezultatu 15:30 dosuđen prestup ona je počela da viče na linijskog sudiju, preteći da će da je ubije, kako navode američki mediji. Serena je ove navode nakon meča negirala, dodavši da nema nameru da se izvini sudiji.



Neverovatni Federer

Prvi teniser sveta Roger Federer je u polufinalu protiv Novaka Đokovića upisao 41. uzastopnu pobjedu na US openu i izborio finale protiv Argentinca Huan Martin Del Potra rezultatom 7:6, 7:5, 7:5.

Đoković je odigrao dobro, no nije imao izgleda protiv Švajcarca.

Meč je je bio pun lepih poteza ali je Federere uvek posao završavao taj brejkom a tri meč lopte je izborio jednim od nejlepših poteza u tenisu svih vremena, kada je na lob Đokovića koji je izašao na mrežu odgovorio dijagonalom između nogu sa osnovne linije pored iznenađenog Đokovića u jedini nebranjeni deo terena.

"Da, to je najlepši udarac koji sam izveo u karijeri. Puno vježbam taj potez, ali ovo je prvi put da sam to uspio iskoristiti na terenu u velikoj utakmici," rekao je Federer.

XS
SM
MD
LG