Ubistva koja su promijenila Banjaluku

Milorad Milojević

Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u posljednjih dvadeset godina u Banjaluci nije riješeno jedanaest ubistava. Među njima su i ona ubistva koja su dovela do masovnijih protesta u ovom gradu.

Prošle su tri godine od i dalje neriješene smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića, čiji su roditelji uvjereni da policija i tužilaštvo u Republici Srpskoj kriju počinioce.

Ko je ubio i naložio ubistvo zviždača Milana Vukelića koji je govorio o kriminalu u Banjaluci, nije poznato ni nakon 13 godina. Članovi porodice smatraju da institucije znaju ko stoji iza njegovog ubistva.

Dok se sudi ubicama banjalučkog poduzetnika Slaviše Krunića, i dalje nije poznato šta je motiv i ko je naručilac tog ubistva iz aprila 2019. godine.

Roditelji mladića Nikole Đurovića, stradalog u saobraćajnoj nesreći 2011. godine i danas odbijaju zvaničnu verziju tog slučaja u kom je za izazivanje nesreće osuđen Nenad Radinković.

U nastavku pročitajte zašto su ove tragedije ostale razlogom nezadovoljstva javnosti i stalnih optužbi za prikrivanje istine o okolnostima u kojima su ove četiri osobe izgubile živote.