Dostupni linkovi

Zbog huliganstva finale "Radivoja Koraća" bez publike


Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde, koja je u nedelju prekinuta zbog ulaska navijača na teren, dimnih bombi i intervencije žandarmerije, biće nastavljena u ponedeljak u 19 časova bez prisustva publike.

U Kragujevcuj se u nedelju dogodiio još jedan u nizu teških incidenata na sportskim terenima u Srbiji.

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana, prekinuta je u 26. minutu pri rezultatu 43:43 zbog divljanja navijača koji su upali na teren i bacali dimne bombe.

U prvom trenutku nije bilo jasno da li je na parket bačena dimna bomba ili suzavac, dok se gust beli dim širio sportskom halom, igrači su žurno napustili teren.

Uz dramatične apele oficijelnog spikera navijačima da se smire i ne bacaju pirotehnička sredstva na teren, intervenisala je žandarmerija koja je sprečila tuču pripadnika dve navijačke grupe.

Kada je izgledalo da će meč biti nastavljen sevnule su nove varnice između rukovodstava dva kluba pa su se u smirivanje situacije uključili predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović. Posle više od četrdeset minuta pauze, odlučeno je da se utakmica prekine, a preostalih 14 minuta odigra večeras bez prisustva publike u sportskoj hali „Jezero“.

Inače, finalni meč košarkaškog Kupa od početka je bio na granici regularnosti pošto su navijači oba kluba na teren ubacivali metalne novčiće, upaljače i petarde. Policijska uprava je saopštila da pre, u toku i posle utakmice na gradskim ulicama nije bilo nereda i incidenata, kao i da su nešto posle ponoći svi navijači pod jakim obezbeđenjem ispraćeni iz Kragujevca.
XS
SM
MD
LG