Dostupni linkovi

Talibani napali zatvor i oslobodili 243 zatvorenika


Talibani napali zatvor i oslobodili više od 200 zatvorenika
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Talibani napali zatvor i oslobodili više od 200 zatvorenika

Pakistanski talibani su iz jednog zatvora na sjeverozapadu Pakistana oslobodili više od 200 zatvorenika, a tokom napada poginulo je 13 ljudi, saopštili su u utorak lokalni zvaničnici.

"Ukupno 243 zatvorenika su pobjegla. Policija je šestoricu uspjela da uhvati", rekao je pakistanski zvaničnik Muštak Džadon.

Napad granatama i ručnim bombama se dogodio u noći između ponedeljka i utorka. Poginulo je šest policajaca, četiri zatvorenika, dva napadača i jedan civil.

Napad na centralni zatvor u gradu Dera Ismail Han, u pokrajini Hajber Pahtunva, u blizini nemirne oblasti Južni Vaziristan, počeo je oko ponoći, uz jake eksplozije.

Policijski zvaničnik Sohail Halid rekao je da su napadači potom otvorili vatru iz automatskog naoružanja i ručnim bacačima.

Među odbjeglim zatvorenicima ima mnogo pripadnika pakistankih talibana.

U zatvoru je 5.000 ljudi, među kojima 300 pobunjenika osuđenih zbog napada na vlasti i šiite koji su u Pakistanu manjina.

Aprila 2012. godine je 400 zatvorenika oslobođeno u napadu na zatvor u gradu Banu, na sjeverozapadu Pakistana.

Među njima je bio i Adnan Rašid, osuđen na smrt zbog učešća u neuspešnom atentata na bivšeg predsjednika Pakistana Perveza Mušarafa.
XS
SM
MD
LG