Dostupni linkovi

Soči, takmičenja


Uspeh Norvežana Ola Vigen Hatestada i Majken Kaspersen Fale u sprintu kros kantrija, doprineli su da se ova zemlja u utorak vine na sam vrh lestvice po broju olimpijskih medalja.

Za stopu iza Hatestada ostali su Šveđanini Teodrod Peterson i Emil Joenson sa srebrnom i bronzanom medaljom.

U ženskoj konkurenciji odmah iza Fale kroz cilj su prošle njena zemljakinja Ingvild Flugstad Estberg i Slovenka Vesna Fabjan.

Rano ujutru Kanađanke Dara Hauel i Kim Lamar osvojile su zlato i bronzu u sloupstajl disciplini u akrobatskom skijanju, dok je Amerikanka Devin Logan iz Sjedinjenih Država osvojila drugo mesto i srebrnu medalju.

Norveška vodi po broju osvojenih medalja. Njihovi takmičari osvojili su čak 10 odličja od kojih su četiri zlatna. Odmah iza njih su Kanađani sa devet, dok za njima slede Holađani sa sedam medelja. Rusija i SAD osvojile su po šest medalja.

Favortkinja u sloupstajlu, Kanađanka Kaja Turski pala je u obe vožnje, tako da nije uspela ni dođe do finala. Njeni problemi su došli nakon što se nekoliko takmičara žalilo da su pojedine staze opasne i da nisu dobro pripremljene. Toplo vreme dovelo je do otkazivanja pojedinih treninga, a neki skijaši imali su brojne zamerke na raskvašene staze.

Konačno, Međunarodni olimpijski komitet saopštio je u utorak da je Indija vraćena u Olimpijski pokret nakon što je ukinuta suspenzija zbog korupcijskog skandala. Sportisti iz ove zemlje pojavili su se na ceremoniji otvaranja sa olimpijskom umesto nacionalne zastave, ali će uskoro u Olimpijskom selu vijoriti i zastava Indije.
XS
SM
MD
LG