Dostupni linkovi

Hitne mjere vlasti nakon ubistva mladića


Sastanak gradskih i kantonalnih vlasti, Foto: Sarajevo-x.com
Sastanak gradskih i kantonalnih vlasti, Foto: Sarajevo-x.com
Povodom ubistva 23-godišnjeg Amara Mistrića, koje se dogodilo u srijedu naveče u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu, sinoć je održan sastanak zvaničnika kantonalnih i gradskih vlasti.

Pokrenuta je inicijativa da se u najpogodnijim zgradama koje budu proglašene vojnim viškom naprave zatvori za više od 400 osuđenih kriminalaca koji čekaju na izvršenje kazni.

Biće pokrenuta i izmjena pravih propisa u cilju većih kazni za nedozvoljeno nošenje oružja, a zaključeno je da što prije bude formirana policijska jedinica za specijalne namjene koja će se baviti sprečavanjem ovakvih incidenata.

Amar Mistrić, Foto: Facebook
Dvadesettrogodišnjeg Amara Mistrića, konobara kafića "Ochorios" u sarajevskom naselju Čengić Vila ubila su u srijedu uveče dvojica mladića jer ih nije poslužio pićem.

Nisu prošla ni 24 sata nakon ubistva mladića Amara Mistrića, a u Sarajevu se u četvrtak uveče desio novi incident u kojem je izbodena 19-godišnja djevojka.

U parku Osnovne škole Isak Samokovlija u sarajevskom naselju Marijin Dvor djevojci M.M. (19) uz prijetnju nožem otet je mobitel, a prilikom otimačine djevojka je porezana i zadobila je lakše tjelesne povrede.

Policija još traga za napadačem.
XS
SM
MD
LG