Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Borisu Tadiću novčana kazna za šampanjac


Boris Tadić
Predsednik Srbije Boris Tadić, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić kažnjeni su sa po 40.000 dinara zbog ispijanja šampanjca posle utakmice Srbija-Rumunija.

Predsednik Gradskog suda za prekršaje Zoran Pašalić izjavio je agenciji Beta da su rešenja o izrečenoj kazni učesnicima u postupku poslata i da stupaju na pravnu snagu osam dana od uručenja, ukoliko u međuvremenu ne budu uložene žalbe.

"O obrazloženju sudske odluke ne može se govoriti sve dok ona ne stupi na pravnu snagu", rekao je Pašalić i dodao da detalji iz sudskog rešenja mogu biti otkriveni za osam dana ukoliko nijedna strana ne bude uložila žalbu.

Minimalna kazna predviđena za ispijanje alkohola na sportskim terenima je 30.000 dinara, a maksimalna 50.000 dinara, a ukoliko počinilac nema novca da plati kaznu ona može biti preinačena u 60 dana zatvora. Ukoliko se isti prekršaj ponovi, izriče se zabrana prisustva utakmicama.

Predsednik Srbije, ministarka omladine i sporta i predsednik Skupštine Beograda ispijali su šampanjac na proslavi posle utakmice 10. oktobra na kojoj se Srbija, pobedom nad Rumunijom, kvalifikovala za Svetsko prvenstvo, a fotografije je objavila dnevna štampa.

Posle toga policija je protiv njih podnela prekršajne prijave, a o njihovom prekršaju odlučivalo se u tri odvojena postupka. Tadić, ministarka Samardžić-Marković i Antić nisu se pozvali na imunitet, a nisu angažovali ni branioce.

Predsednik Srbije je posle pojavljivanja pred prekršajnim sudijom novinarima rekao "stvarno nije znao da je prekršaj nazdraviti šampanjecem posle utakmice".
XS
SM
MD
LG