Dostupni linkovi

Uhapšen osumnjičeni za učešće u ubistvu Pukanića


Knjiga žalosti za Ivom Pukanićem, Foto: Enis Zebić
Knjiga žalosti za Ivom Pukanićem, Foto: Enis Zebić

Policija je u Beogradu uhapsila Milenka Kuzmanovića, osumnjičenog da je umešan u ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića, prenela je sinoć televizija B92.

Prema saznanjima ovog medija, policija je Kuzmanoviću odredila pritvor do 48 sati i da bi trebalo, u nastavku procesa, da uz krivičnu prijavu bude priveden dežurnom istražnom sudiji.

Kuzmanović je već jednom hapšen zbog sumnje da je iz Srbije u Zagreb doneo eksploziv koji je korišćen za atentat na Pukanića i Niku Franića, kao i da je trebalo da omogući bekstvo Robertu i Luki Mataniću posle ubistva, a nakon 55 dana provednih u hrvatskom pritvoru u nedostatku dokaza je pušten.

Agenciji Beta je u Ministarstvu unutrašnjih poslova sinoć rečeno i da je Milenko Kuzmanović saslušan, ali izvor iz MUP-a nije mogao da saopšti više detalja o samom saslušanju, samo je nagovestio da se istraga vrši u vezi sa ubistvom Iva Pukanića.

Kuzmanović je bio i jedan od saradnika Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, koji je nedavno uhapšen u Beogradu vezi sa ubistvom Pukanića, kako prenosi B92.

Jocić je uhapšen krajem aprila u vili na Dedinju, elitnom beogradskom naselju, koju je iznajmio od porodice Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije. Nakon hapšenja, Jocić je na saslušanju u policiji odbacio sumnje da je umešan u ubistvo Pukanića, rekavši da je uvučen u policijsko-političke igre u Hrvatskoj.

Na zahtev srpskog tužilaštva za organiziovani kriminal, koje je istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Jocića zbog sumnje da je tokom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena dela zločinačkog udruživanja i teškog ubistva, Jocić je zatim saslušan pred istražnim sudijom i određen mu je jednomesečni pritvor, a Specijalni sud u Beogradu mu je 27. maja produžio pritvor za još dva meseca.

* * * * *
Više o ubistvu Pukanića pročitajte OVDE.
XS
SM
MD
LG