Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 5. juni, 2020.:

Crnogorska policija je po nalogu tužioca podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Slobodana Zekovića iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U posljednja 24 sata korona virus je potvrđen kod 12 osoba u Bosni i Hercegovini, podaci su zvaničnih entitetskih institucija. Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravstvo, u Republici Srpskoj je 10 novooboljelih

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da je odlučio ukinuti zabranu kretanja koja je proglašena 4. lipnja za predstojeći vikend. On je rekao da je donio ovu odluku zbog protivljenja javnosti, ali je upozorio na rast dnevnog broja zaraženih korona virusom.

Epidemija oboljenja COVID-19 sada je "pod kontrolom" u Francuskoj, izjavio je šef vladinog znanstvenog savjetodavnog tijela Jean-Francois Delfraissy. "Možemo utemeljeno reći da je virus trenutno pod kontrolom. Virus i dalje cirkulira, naročito u pojedinim regijama, ali cirkulira polako", rekao je Delfraissy radiju France Inter.

Argentina je produžila mjeru blokade javnog života u glavnom gradu Buenos Ajresu i još nekim dijelovima zemlje do 28. juna pošto broj zaraženih korona virusom i dalje raste.

Broj umrlih od virusa korona u Brazilu premašio je broj žrtava u Italiji, a u Meksiku je registrovan rekordan broj zaraženih u jednom danu u vrijeme kada lideri u Latinskoj Americi ublažavaju mjere blokade i ponovo pokreću ekonomiju.

XS
SM
MD
LG