Dostupni linkovi

Nagrada UNICEF-a novinarki RSE Maji Nikolić


Maja Nikolić

Maja Nikolić, novinarka Radija Slobodna Evropa, osvojila je nagradu UNICEF-a u kategoriji TV priloga za novinarski doprinos informiranju, zaštiti i promociji prava djeteta u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu. Nikolić je nagrađena za prilog o djeci iz Potočana koja svaki dan pješače sedam kilometara makadamskog puta kroz šumu do škole u Zvorniku.

Pored nje, nagrade su osvojili Vanja Stevanović (Nezavisne novine) - u kategoriji za najbolji novinski tekst u štampi, Brana Prtenjak (BH Radio 1) - za najbolji radijski prilog, a za najbolji tekst na internetu Ognjen Tešić (eTrafika). Specijalna priznanja dobili su Mersiha Drinjaković (Magazin ‘Gracija’), Koraljka Kurcenberger (BH Radio 1) i Alma Huskić (RTV Zenica).

“Vaša pomoć, podršku i interes za teme vezane za zaštitu i promociju prava djeteta veoma su nam bitni. Ne moram govoriti koliko je važno da mediji budu špromoteri prava djece i njihovi prijatelji, oni koji razumiju prava djeteta. Iz godine u godinu sve je više prijava na ovaj konkurs, i što je najbitnije – prijave su sve kvalitetnije. Svi koji su se prijavili na ovaj konkurs i pokazali interes za promociju dječijih prava samim tim su i pobjednici, a hvala žiriju što je među velikim brojem kvalitetnih prijavljenih radova izabrao najbolje”, kazao je dodjeljujući nagrade Ayman Abulaban, predstavnik UNICEF-a za BiH.

Ovogodišnji žiri činili su Milkica Milojević (EuroBlic), Alema Kazazić (FTV), Zoran Ćatić (eFM Radio), Amir Sužanj (BH Radio 1) i Almir Panjeta (Slobodna Bosna).

VIDEO: Nagrađeni prilog Maje Nikolić

XS
SM
MD
LG