Dostupni linkovi

Dve eksplozije u Kosovskoj Mitrovici


Kosovska Mitrovica

U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć oko 21.45 odjeknule su dve snažne eksplozije, najverovatnije u Mikronaselju, potvrdio je portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti.

On je u izjavi za agenciju Beta rekao da su se u tom delu gradu okupile manje grupe Srba i Albanaca, da policija pretražuje teren i da je situacija pod kontrolom.

Oko 19 časova u ovom delu grada dve grupe maloletnih Srba i Albanaca međusobno su se gađale kamenjem. Nije bilo povređenih, a dečaci su se razbežali kada su došli pripadnici KPS-a.

U ovom multietničkom naselju u severnoj Kosovskoj Mitrovici sinoć su se potukli Albanci i Srbi, a zbog zadobijenih kontuzionih povreda šest srpskih mladića pomoć je zatražilo u kosovskomitrovačkoj bolnici.

U Kosovskoj Mitrovici juče je bilo izuzetno napeto zbog početka obnove još dve albanske kuće u etnički mešovitom naselju Brđani u severnom delu grada.

Jake snage specijalne jednice Euleksa i KPS-a uz pomoć Kfora ceo dan su obezbeđivale radove na dve albanske kuće dok su Srbi mirno protestovali.

Noć u Brđanima je protekla mirno ali napeto, a danas se očekuje nastavak radova na albanskim kućama i ponovno okupljanje Srba.
XS
SM
MD
LG