Dostupni linkovi

Mitrovica: U eksploziji nema povređenih


Mitrovica, ilustratitvna fotografija
Mitrovica, ilustratitvna fotografija
U snažnoj eksploziji koja se u ponedeljak oko 3.45 minuta dogodila u ulici Lole Ribara u severnoj Mitrovici, nije bilo povređenih. Pričinjena je velika materijalna šteta.

Šef Operative regionalne policije za sever Kosova Željko Bojić potvrdio je za RSE da se eksplozija se dogodila u strogom centru Mitrovice:

„Tom prilikom nije bilo povređenih lica, ali je na stanu kosovskog Srbina nastala velika materijalna šteta. Pored toga, šteta je nastala i na dva obližnja lokala i vozilu koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini eksplozije. Uviđajne ekipe su i dalje na terenu, tako da još uvek ne možemo da kažemo o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi“.

Kako saznaje RSE, bomba je eksplodirala u stanu Nebojše Marića (49) iz Mitrovice, a za sada nema podataka o tome ko bi mogao da bude počinilac ovog napada i šta bi bio motiv.

Marić je bio kandidat za odbornika Samostalne liberalne stranke (SLS) za opštinu severna Mitrovica. Iako se još uvek zvanično vodi na njihovoj listi, on je prošlog meseca od Centralne izborne komisije Kosova zatražio da ga izbriše sa liste kandidata za opštinu severna Mitrovica.

"Na listu sam dospeo tako što sam obmanut i prevaren brojnim obećanjima političara iz Beograda, kao i ovih lokalnih iz vladajućih partija da će na izborima od 3. novembra srpski narod na Kosovu i Metohiji dobiti šansu za bolji život", naveo je Marić u saopštenju dostavljenom medijima.

On je istakao da je kasnije shvatio da to nije tako, jer Srbi time zaokružuju državnost Kosova i odriču se svoje države Srbije za koju su se borili proteklih 14 godina.

Marić je izrazio nadu da će "građani Kosovske Mitrovice sa kojima je 14 godina delio dobro i zlo shvatiti i u potpunosti podržati njegovu odluku". On je pozvao i ostale kandidate sa lista za izbore da krenu njegovim stopama.

Eksplozivna naprava bila je postavljena na prozoru stana koji se nalazi u prizemlju jedne od zgrada u centru severnog dela Mitrovice. Vlasnik stana koji je u trenutku eksplozije bio sa svojom suprugom u stanu i ostali su nepovređeni.

Eksplozija je prouzrokovala veliku materijalnu štetu i na Hotelu “BB” koji se nalazi pored zgrade ispred koje je došlo do eksplozije, a oštećeno je i jedno vozilo koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.

Na obližnjem motelu polomljena su stakla, a uplašenim stanarima pomoć su pružili i lekari Hitne pomoć.

Eksplozija je bila veoma jaka i probudila je mnoge Mitrovčane ovoga jutra.

Na licu mesta odmah su izašli pripadnici kosovske policije koji su osigurali mesto eksplozije, a nešto kasnije na lice mesta stigli su policajci EULEX-a i vojnici KFOR-a.

Policija se zvanično još nije oglasila u vezi sa najnovijim incidentom koji se dogodio u Mitrovici i eventualnim motivima za ovaj napad.

Direktorka administrativne Kancelarije kosovske vlade u Mitrovici Adrijana Hodžić najoštrije je osudila incident.

Hodžić je u saopštenju navela da su taj i slični incidenti upereni protiv mira i stabilnosti svih građana Mitrovice.

"Sreća je što u incidentu nije bilo povređenih. Kosovska policija i EULEX moraju preduzeti sve mere kako bi se takvi incidenti u budućnosti ne bi ponavljali. Mora se preventivno delovati kako bi osigurali živote i imovinu građna Mitrovice", navela je Hodžić, koja je i kandidat za gradonačenika Mitrovice na predstojećim lokalnim izborima koji se održavaju 3. novembra.
XS
SM
MD
LG