Dostupni linkovi

Srbija odbila izručiti Milovanovića


Željko Milovanović
Željko Milovanović
Srbijanski vrhovni sud potvrdio je odluku okružnog suda u Beogradu kojim je odbijena molba Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske za izručenje Željka Milovanovića, osumnjičenog za umiješanost u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, rečeno je u utorak Hini u vrhovnom sudu.

Željka Milovanovića, zvanog Gavra, koji se sumnjiči za postavljanje bombe u čijoj su eksploziji 23. listopada 2008. ubijeni Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić, beogradska policija uhitila je 31. svibnja.

Po riječima glasnogovornice srbijanskog vrhovnog suda Vesne Dabić, odluka posebnog odjela okružnog suda donesena je 7. listopada na temelju molbe koja je od hrvatskog ministarstva pravosuđa primljena 4. rujna, a vrhovni sud je tu odluku preispitao po službenoj dužnosti.

Vrhovni sud je priopćio se da je taj sud ocijenio pravilnim zaključak prvostupanjskog suda da nisu ispunjeni uvjeti za izručenje okrivljenog Željka Milovanovića, s obzirom na to da je on državljanin Republike Srbije protiv kojega se vodi kazneni postupak zbog kaznenih djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva, a povodom kojih se zahtijeva njegovo izručenje tijelima Republike Hrvatske.

U svezi s Pukanićevim ubojstvom krajem travnja u Beogradu je uhićen i Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koji se također nalazi u pritvoru pod sumnjom da je organizator ubojstva.
XS
SM
MD
LG