Dostupni linkovi

Meksiko: Putnici oslobođeni, otmičari uhapšeni


Oslobođeni su svi putnici aviona Boeing 737 kompanije AeroMexico, koji je u srijedu otet na letu iz Cancuna za Mexico City, a otmičari su uhapšeni, javio je CNN preuzimajući direktni prenos meksičke TV Azteca s piste aerodroma u glavnom gradu Meksika.

Drama s otetim avionom na pisti aerodroma završena je mirno i bez žrtva, a 104 putnika su oslobođena bez ispaljenog metka, javila je TV Azteca.

Meksičke snage sigurnosti uhapsile su najmanje pet osoba, navodi se u izviještaju, a u TV prenosu se vidjelo kako uhapšene uvode u jedno vojno vozilo.


Prvobitno je javljeno da su u avionu bila trojica otmičara, koja su tražila razgovor s meksičkim predsjednikom Felipeom Calderonom, prijeteći da će u suprotnom aktivirati eksploziv.

Visoki meksički zvaničnik je izjavio da u zrakoplovu nije pronađena bomba kojom su prijetili otmičari.

Meksička televizija u posljednjem izvještaju navodi da su otmičari Bolivijci, te da su tokom leta navodno tražili da avion leti za Boliviju, ali je on prisilno spušten u Mexico City.

Takođe je javljeno da se u vrijeme otmice, predsjednik Calderon nalazio u vladinom hangaru na aerodromu, pripremajući se za let, koji je odgođen.
XS
SM
MD
LG