Dostupni linkovi

Napadač na Medojevića neće biti krivično gonjen


Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Predsjednika “Pokreta za promjene” Nebojšu Medojevića napao je u Podgorici izvjesni Nenad Mićunović, rođak Branislava Mićunovića čije je ime pominjano prethodnih dana u okviru slučaja Darka Šarića osumnjičenog za međunarodni šverc kokaina.

Mićunović je s leđa najprije udario Medojevića, a zatim uputio oštre prijetnje njemu i njegovoj porodici.

"To je ta poruka, dakle, ne dirajte nam porodicu, ne govorite javno i ukoliko to nastavite porodica će se obračunati s vama. Dakle, to je bio klasični kurir koji je prenio poruku porodice jednom čovjeku iz opozicije. To se dešavalo mnogo do sad i novinarima i medijima"
, kazao je Medojevič novinarima na hitno sazvanoj vanrednoj pres konferenciji.

Medojević je ocijenio da očigledno milje organizovanog kriminala nema strah od državnih institucija i da je tim napadom poslata poruka svim slobodnim ljudima koji se već dvadeset godina bore da očiste Crnu Goru od organizovanog kriminala.

"On je po mojim informacijama sve priznao, znači on se osjeća potpuno komotno u crnogorskoj policiji. To je očigledno, dakle, nije imao nikakvu potrebu da prikrije svoje krivično djelo niti da ima bilo kakav strah od policije niti od tužioca, jer očigledno da pripadnici te porodice ne moraju da strahuju od eventualne optužnice ili eventualnog sudskog progona."


Medojević je naglasio da državne insitucije imaju odgovornost za sve predstojeće događaje, ali tu odgovornost imaju i predstavnici međunarodne zajednice u Crnoj Gori koji često, kako je rečeno, prećutkuju u izvještajima realni političko- bezbjednosni ambijent u Crnoj Gori.

Policija je uhapsila napadača Nenada Mićunovića koji je priznao da je počinio napad.

Medojevića su nakon napada kontaktirali njegove kolege iz opozicionih stranaka, ambasador Sjedinjenih Američkih Država, a pres konferenciji su prisustvovali članovi Pokreta za promjene i dio nezavisnih intelektualaca.

Đukanović je dvostruki šef


Među njima je bio i profesor Milan Popović koji je naveo da sve indicije potvrđuju da je premijer Milo Đukanović dvostruki šef u Crnoj Gori - šef Vlade i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, te da je sve manje ljudi u Crnoj Gori koji se njih plaše.

"Poruka može da ide da se Nebojša Medojević i njegovi prijatelji i svi drugi slobodni građani Crne Gore nisu plašili fašista, ni njihovih falangi '91 kad su bili mnogo jači, ne plašimo se njih ni 2010. kada su mnogo slabiji. Zato se ne plašimo ni Mila Đukanovića, dvostrukog šefa Crne Gore - vladajuće Vlade i organizovanog kriminala, a ne plašimo se ni njegove sjenke Branislava Brana Mićunovića, čije ime, kažu, ne sme javno da se izgovori u Crnoj Gori."


Podsjetimo Medojević je danima unazad na meti oštrih saopštenja partija vladajuće koalicije, policije i državnih medija zbog njegovih stavova o slučaju Šarić i organizovnom kriminalu u Crnoj Gori

Na napad su reagovale opozicione političke partije. Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić zatražio je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića da uhapsi Branislava Mićunovića, kao nalogodavca napada na predsjednika Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića. Iz vanparlamentarne Narodne stranke je ocjenjeno da ako država hitno ne reaguje, onda će biti jasno da Crna Gora polako, ali sigurno postaje talac mafije.

Poslušajte izjavu Nebojše Medojevića u cjelosti:



Pročitajte i ovo
:
Kreće obračun sa vrhom kriminala?
Prijeti li Crnoj Gori opasnost od Srbije ili od kriminala
Sud odlučuje o pritvoru u slučaju šverca kokainom
Slučaj Šarić: Nesaradnja policija opasna za region
Šarić već godinama osumnjičeni narko bos
"Monitor": Prva banka mimo propisa izdala kredit Šarićevoj firmi
Slučaj Šarić i premijerova interpretacija zakona
Srpsko-crnogorsko 'prepucavanje kriminalcima'
Narko bos se slavi kao heroj
Slučaj Šarić otvorio pitanje saradnje policija
Upitna profesionalnost istražnih organa u slučaju "Šarić"

Tužilac: Napad na Medojevića nije krivično djelo

Tužilac: Napad na Medojevića nije krivično djelo

Osnovni državni tužilac u Podgorici ocijenio je da je današnji napad na Nebojšu Medojevića prekršaj, a da u tome nema elemenata krivičnog djela.

Tužilaštvo je takvu kvalifikaciju saopštilo Upravi policije Crne Gore, nakon njenog obavještenja o napadu na Medojevića.

Uprava policije je u subotu uveče takođe saopštila da je Nenad Mićunović, napadač na Medojevića, pritvoren, na osnovu rješenja Područne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova za Podgoricu.

Protiv Nenada Mićunovića biće pokrenut prekršajni postupak "zbog osnovane sumnje da je prekršio Zakon o javnom redu i miru".

Istovremeno, otac Nenada Mićunovića, Božidar Mićunović, u subotu uveče je u programu podgoričke televizije IN ustvrdio kako Medojević "u kontinuitetu" napada cijelu porodicu Mićunović.

"Mi nismo porodica sa kriminalnim pedigreom", rekao je Božidar Mićunović.

XS
SM
MD
LG