Dostupni linkovi

Još se ne zna ko je srećni dobitnik


Ilustrativna fotografija
Stanovnike grada Nikšića, ali i cjelokupnu crnogorsku javnost, već nekoliko dana intrigira ko je dobitnik najveće premije u istoriji Crnogorske lutrije od milion i po eura, nakon što je u petak izvučena sedmica čiji je listić kuplje u Nikšiću. Zna li se nešto više o misterioznom dobitniku.

Vijest kako je nakon dugo vremena u zemlji u kojoj su igre na sreću dio svakodnevice većine njenih građana izvučen rekordni dobitak na Lotou od 1,5 hiljada eura osvježila je entuzijazam i nadu kod mnogih, ali i nametnula nezaobilazno pitanje ko je srećnik. Odgovor smo potražili u Lutriji Crne Gore. Marketing menadžer Milica Grbović:

"Dobitnik se nije javio i mi u Lutriji Crne Gore trenutno nemamo taj podatak. Još uvijek čekamo da nam se srećni dobitnik javi."

Grbović dodaje kako je za sada samo poznato da je tiket kupljen u Nikšiću. U gradu pod Trebjesom koji je preplavljen Lutrijinim kioscima u međuvremenu počela su nagađanja da li se toliki novac slio u džep nekog od sugrađana ili je milionska sreća pogodila slučajnog ili namjernog prolaznika gradom, odnosno da li je sve bilo regularno:

"Možda se nešto i mućka. Ko zna šta je u pitanju. To samo znaju samo Lutrije Crne Gore."
"Vjerovatno bi se znalo da je stvarno neko od običnih smrtnika dobio milion i po eura. Čisto sumnjam da je neko od običnih ljudi. Ustvari, možda i nema dobitnika, kada malo bolje razmislim."

RSE: Kako mislite da nema dobitnika. Saopšteno je da ima.

"Vjerovatno će nići neka nova zgrada za par dana. Mislim, počeće se u Nikšiću."
"Znate, po Nikšiću već kruže priče da je ta premija upravo završila tamo odakle je i došla."

Iz Lutrije odbacuju špekulacije


Špekulacije o tome kako je sva namješteno u Lutriji oštro odbacuju. Milica Grbović:

"Ja mislim da zaista nema prostora ama baš nikakvog niti uslova za neke takve priče i takve komentare. Na kraju krajeva, vrijeme će pokazati sve, pa i tog našeg srećnog dobitnika."

Direktor Uprave za igre na sreću Aleksandar Saša Moštrokol kaže za Radio Slobodna Evropa da je uloga uprave kao državnog organa definisana zakonom i da je procedura kojom se utvrđuje da li je dobitnik vjerodostan jasna:

"Članom zakona 21., članom 23 predviđeno je da kod lutrijskih igara u kojima se dobitnik utvrđuje izvlačenjem se to utvrđuje pred članovima komisije. Komisija se sastoji od tri člana i to predstavnik Uprave za igre na sreću. U ovom konkretnom slučaju predstavnik Uprave za igre na sreću je bio prisutan na izvlačenju i to se zapisnički konstatovalo. Odmah nakon toga u protoku od tri dana utvrđuje se takođe vjerodostojnost dobitka i dobitnika i nakon toga možemo govoriti o tome da imamo u regularnoj proceduri zvaničnog dobitnika."

RSE: Vi odbacujete svaku mogućnost zloupotrebe, odnosno manipulacije?

Moštrokol: Za sada u ovoj fazi je ne vidim.


Dobitnik ima rok od 60 dana


Šansu da u igrama na sreću nađu izlaz u posljednje vrijeme vidio je sve veći broj crnogorskih građana, posebno od kada je nagradni fond na Lotou premašio milion. Srazmjerno sve tanjem džepu rasli su apetiti igrača koji su potezima olovke na listiću željeli da riješe sve svoje probleme. Evo šta su o dobitniku prokomentarisali građani Nikšića:

"Srećan i zadovoljan da mu je to palo na ovu današnju ekonomsku krizu. Ekstra. Ostao je anoniman još za sada, ali samo znam da je završio svoj posao."
"Čovjek kada je vidio milion i po i kap ga odmah ubila i nije imao prilike da nekome, porodica nalazi pokojnika i na pada im na pamet da traže tiket. Možda se za nekih mjesec dana neko sjeti, ko zna."
"Iskreno da vam kažem kada bih ja dobila milion i po eura ne biste ni o meni ništa znali. Mislim da se lijepe stvari ne događaju tako jednostavno."

Na pitanje da li je neuobičajeno da se srećni vlasnik tiketa sa sedmicom ni nakon nekoliko dana ne javlja Milica Grbović iz Lutrije Crne Gore odgovara:

"Mislim da nije neuobičajeno. Svako ima neko svoje pravo da razmisli i sačeka. Ipak se radi o milion i po eura. Dobitnik ima taj rok od 60 dana da se nama javi. U roku od 60 dana mi očekujemo da se on pojavi. On ima sasvim svoje zagarantovano pravo da ostane anoniman."

Pogledajte komentare (4)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG