Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Liberman na Balkanu


Avigdor Lieberman
Potpredsjednik izraelske vlade i ministar vanjskih poslova te zemlje Avigdor Liberman danas počinje posjetu zemljama Balkana, tokom koje će boravti u Zagrebu, Beogradu i Podgorici.

Šef izraelske diplomatije, kako je izjavio uoči posjete, u region dolazi radi "jačanja bilateralnih odnosa i jačanja i razvoja ekonomskih odnosa koji će takođe doprinijeti međunarodnom položaju Izraela".

On je dodao da je njegova posjeta Balkanu nastavak primjene politike razvoja novih pravaca u izraelskoj spoljnoj politici.

Liberman će danas boraviti u Zagrebu gdje će razgovarati sa najvišim hrvatskim zvaničnicima.

Najavljeni su razgovori sa predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, premijerkom Jadrankom Kosor, šefom diplomatije Gordanom Jandrokovićem i drugim visokim zvaničnicima.

Prema najavama iz Jerusalima, izraelski ministar će u srijedu u Beogradu razgovarati sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, šefom diplomatije Vukom Jeremićem, ministrom odbrane Draganom Šutanovcem i predsjednikom Spoljnopolitičkog odbora parlamenta Dragoljubom Mićunovićem.

Liberman i Jeremić će, kako najavljuje izraelsko ministarstvo, potpisati sporazum o izuzimanju od viznog režima.

Šef izraelske diplomatije će, nakon Beograda, u četvrtak posjetiti Podgoricu, gdje će imati susrete sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i ministrom spoljnih poslova Milanom Roćenom, sa kojim će, takođe, potpisati sporazum o izuzimanju od viznog režima.
XS
SM
MD
LG