Dostupni linkovi

Lasseteru nagrada za životno djelo


Američki redatelj, dvostruki oskarovac John Lasseter, dobio je u nedjelju prvu veliku nagradu ovogodišnjeg 66. Filmskog festivala u Veneciji - za životno djelo, prenijeli su mediji.

Organizatori festivala su objavili da su Lasseter i redatelji-animatori kompanije Walt Disney i studija za animaciju Pixar primili su ovogodišnju nagradu za životno djelo za izniman doprinos razvoju animiranog filma.

"Iznimno sam počašćen što sam dobio svog prvog Zlatnog lava"
, rekao je Lasseter u društvu četvorice kolega i animatora studija Pixar, Andrewom Stantonom, Bradom Birdom, Peteom Docterom i Leejem Unkrichom.

John Lasseter
"Još sretnijim me čini činjenica da ovu nagradu dijelim sa svojim kolegama, jer animacija zahtijeva vrlo usku međusobnu suradnju,"
kazao je. "Ovo je prvi put da se nagrada Zlatni lav dodjeljuje jednome studiju i zato je ona za mene vrlo posebna."

Animirani filmovi posljednjih su godina dobili zasluženu pozornost na Mostri, a direktor festivala Marco Mueller poznat je kao veliki ljubitelj toga žanra.

"Pixar je izvanredno, kreativno mjesto, a Lasseter je jedan od najvećih inovatora Hollywooda",
rekao je Mueller.

Kreativni direktor Pixara, koji je 2006. godine pristupio Walt Disneyu, stoji iza blockbustera poput "Priče o igračkama", "U potrazi za Nemom", "Nedodirljivih", "Juhu-hu" i najnovijeg hita "Wall-E", nominiranog za najbolji animirani film na ovogodišnjem Oskaru.

XS
SM
MD
LG