Dostupni linkovi

Dačićeva poruka uoči ponovljenih izbora


Ivica Dačić
Ivica Dačić
Premijer Srbije Ivica Dačić apelovao je na Srbe u severnoj Mitrovici da glasaju na ponovljenim izborima rekavši da treba da izađu na izbore "ne zbog Vlade Srbije, već zato što je reč o njihovoj sudbini.

„Koga oni u stvari slušaju? Ne slušaju Beograd, ne slušaju Prištinu, ne slušaju međunarodnu zajednicu, koga slušaju? DSS, SRS, Dveri, Obraz! Pa, tako će vam biti onda! Evo, ja vam kažem otvoreno i direktno: Kako budete uradili, tako će vam biti. Nemojte samo sutra da kažete krivi smo vam mi u Beogradu“, poručio je Dačić.

Premijer Srbije pozvao je Srbe da izađu na izbore ne zbog, kako je rekao, Vlade Srbije.

„Njihova je sudbina u pitanju. Ali je u pitanju i sudbina šest – sedam miliona drugih ljudi koji žive u Srbiji. Pa zar neko stvarno misli da će Srbija da žrtvuje svoju budućnost zbog toga što deset hiljada koji su na biračkom spisku u severnoj Mitrovici ne žele da izađu na lokalne izbore. A zašto ne žele, zašto neće svoju vlast?“, upitao je Dačić.

Da li je rok do 17. novembra kada se ponavljaju izbori u tri biračka centra u severnoj Mitrovici dovoljan da se promeni atmosfera i ne ponovi ono što se desavalo 3. novembra pitali smo Nenada Đurđevića iz Foruma za etničke odnose.

„Hoću da verujem da su mnogi akteri naučili lekciju i da će učiniti sve da se ta situacija ne ponovi“, kaže Đurđević, a njegovu celokupnu ocenu šta bi se moglo desiti na ponovljenim izborima možete pročitati OVDE.
XS
SM
MD
LG