Dostupni linkovi

Koliko građani Sarajeva, Mostara, Banjaluke i Travnika poštuju epidemiološke mjere?

Vlada Kantona Sarajevo je u četvrtak donijela uredbu prema kojoj produžava epidemiološke mjere do 12. aprila. Prije 15 dana zatvoreni su ugostiteljski objekti, kladionice, bazeni, teretane, sportski i spa centri. Frizerski i kozmetički saloni su otvoreni.

Na teritoriji entiteta Federacija BiH (FBiH), nošenje maski na otvorenom je obavezno. Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donio je odluku 23. marta o ograničenju kretanja na teritoriji bosanskohercegovačkog entiteta FBiH od 21 sat do 5 sati ujutru. Od 24. marta dopušteni broj ljudi na okupljanjima je 20 osoba, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru.

Na području entiteta Republika Srpska na otvorenom maske nisu potrebne. U tom bh.entitetu nema ni ograničavanja kretanja.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u RS-u, Republički štab za vanredne situacije 21. marta donio je odluku kojom je zabranjen rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, trgovačkim centrima, skijalištima, bazenima, velnes i spa centrima.

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini preminulo je 88 osoba, a registrovano 2.154 slučaja zaraze korona virusa, što je najveći broj zaraženih od početka pandemije.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG