Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Klinton: Svet neće beskonačno čekati Iran


Hilari Klinton
Američka državna sekretarka Hilari Klinton u nedelju u Londonu, posle sastanka sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Milibandom, rekla je novinarima da svet "neće beskonačno čekati" da Iran ispuni svoje međunarodne obaveze u vezi sa nuklearnim programom.

"Međunarodna zajednica neće beskonačno čekati da Iran pokaže da je spreman da poštuje svoje međunarodne obaveze", kazala je Klinton.

Klinton je dodala da je nedavni sastanak predstavnika Irana i šest svetskih sila u Ženevi, tokom kojeg su obnovljeni pregovori o iranskom nuklearnom programu, "konstruktivan početak", ali da moraju da uslede "akcije".

"Reči nisu dovoljne", izjavila je Hilari Klinton koja boravi u poseti Velikoj Britaniji.

Miliband i Hilari Klinton su ocenili da je Pakistan u ozbiljnoj opasnosti od terorizma, ali da nuklearno oružje te zemlje neće pasti u ruke teroristima.

Klinton je rekla da SAD veruju u pakistanske vlasti i smatraju da su u stanju da kontrolišu nuklearno oružje, dodavši da, iako ekstremisti "sve više ugrožavaju vlasti", nema dokaza da će oni "preuzeti vlast" u Pakistanu.

Grupa ekstremista u nedelju je napala vojni kompleks u Ravalpindiju (Pakistan) i uzela za taoce oko 30 osoba, uključujući vojnike i civile, koji su oslobođeni jutros u akciji pakistanske vojske. Od upada ekstremista u vojni kompleks, tokom drame koja je trajala 22 sata, poginulo je ukupno 19 osoba - osam vojnika, osam napadača i tri taoca.
XS
SM
MD
LG