Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Karadžićevo prvo pojavljivanje pred haškim sudom


Slika Radovana Karadžića posle hapšenja na naslovnoj stranici Blica

Štampa, kao i internet portali, danas donose nove fotografije Radovana Karadžića, bez brade i duge kose. Sarajevsko "Oslobođenje" na naslovnoj stranici donosi vest "Danas Karadžićevo pojavljivanje pred sudcima".

Radovan Karadžić izjaviće pri prvome pojavljivanju pred Haškim sudom da ne priznaje tu instituciju, da se ne oseća krivim i izraziće svoje mišljenje o međunarodnoj zajednici, rekao je njegov brat Luka za ruski list Izvestija.

On je ponovio da je s američkom administracijom i šefom američkog izaslanstva na pregovorima u Dejtonu Ričardom Holbrukom postojao dogovor da Karadžića "neće dirati" ako se ne bude bavio politikom.

Luka Karadžić je rekao da o dogovoru s Holbrukom "sve zna Jevegenij Primakov", bivši šef ruske diplomatije.

Državna televizija BHT1 obezbedila je direktan prenos iz Haga sa današnjeg pojavljivanja Radovana Karadžića pred Tribunalom, a u štampnim medijima je i danas glavna tema bivši lider Srba u BiH i njegovo izručenje u Scheveningen.

Štampa, kao i internet portali, danas donose nove fotografije Radovana Karadžića, bez brade i duge kose.

Sarajevsko "Oslobodjenje" na naslovnoj stranici donosi vest "Danas Karadžićevo pojavljivanje pred sudcima", dok "Dnevni avaz" Karadžića naziva "Paljanskim monstrumom".

"Komedija sa Davidom Draganom Dabićem je, konačno, završena.Radovan Karadžić svoj komad neba gleda iz Scheveningena, gde je prebačen u zoru, kad svi spavaju i kad demonstranti obrijanih glava svode račune, hvaleći se poduhvatima u tuči s policijom", piše "Oslobođenje" u svom dnevnom komentaru.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG