Dostupni linkovi

Jankuloska o akciji u Kumanovu


Pet policajaca je poginulo, a više od 30 je ranjeno u celodnevnoj akciji razbijanja terorističke grupe u kumanovskom Divljem naselju, saopštila je na pres konferenciji u subotu naveče ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska.

"Na žalost, operacija na terenu još uvek traje, sve dok i poslednji terorista ne bude neutralisan. Jutros smo počeli akciju protiv terorističke grupe čiji je cilj bio da napadne državne institucije. Koliko su bili opasni, pokazuje i to da su čitavih 16 sati pružali otpor. Oni su koristili automatsko oružje, bombe i snajpere. Bili su iz Makedonije i iz jedne susedne drzave," saopstila je ministarka.

Jankuloska je rekla da nije imala informacija o poginulim civilima i da i među napadačima ima poginulih ali da se ne zn tačan broj. Ona je dodala da su šestorica policajaca pogođeni u poslednjem satu akcije, za vreme čišćenja terena, pošto se veći deo napadača predao oko 18 sati.

Neki mediji su prethodno javili da se 30-ak članova grupe predalo policiji.

Obraćanje javnosti Jankuloske je, osim portparola policije, bila jedina zvanična izjava nekog makedonskog zvaničnika tokom subote.

Više informacija o jučerašnjim događajima možete naći ovde.

XS
SM
MD
LG