Dostupni linkovi

Incko u dijalogu sa građanima


Pokrenuta je nova, redizajnirana i osvježena internet stranica "www.reci.ba", a građani BiH preko nje mogu direktno komunicirati sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inckom i pronaći aktualne informacije o procesu evropskih integracija.

Stranica uz novi izgled nudi i nove tekstove, multimedijalne sadržaje, kalendar događaja i intervjue sa ličnostima iz društvenog i političkog života, a na "Reci TV" posjetioci stranice mogu pogledati i video priloge o tome kako proces evropskih integracija konkretno utiče na svakodnevni život građana.

U rubrici "EU vizija", ličnosti iz javnog života govore o svojim viđenjima, iskustvima i predviđanjima u kontekstu evropskih integracija BiH, a među prvim sagovornicima su reditelj Dino Mustafić, mladi glumački par Danijela Stanić i Sabit Sejdinović, te direktorica Direkcije za evropske integracija Nevenka Savić.

Rubrika "Aktivizam" predstavlja uspješne i inovativne projekte nevladinih organizacija i građanskih inicijativa u BiH, a mladi od 15 do 30 godina imaju "svoj kutak" na stranici, koji im pruža aktuelne informacije o projektima omladinskih udruženja iz cijele BiH i EU, te promjenama i prednostima koje mogu očekivati u procesu evropskih integracija.

Novost je i da korisnici mogu ostavljati komentare na objavljene članke i dobijati dnevni ili sedmični bilten vijesti o procesu evropskih integracija, a najavljeno je da će najzanimljiviji prijedlozi, pitanja i zapažanja će biti objavljivani na stranici, zajedno sa odgovorima i komentarima Valentina Incka.
XS
SM
MD
LG